بازگشت به بالای صفحه
FACEBOOK TWITTER RSS FEED JOIN US NEWSLETTER
print version increase font decrease font
تاریخ انتشار : چهارشنبه 8 آبان 1392      10:59

چند درصد از زعفران کشور در داخل مصرف می شود؟

نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه رقبای ایران در بازار جهانی زعفران رو به افزایش هستند، گفت: رقبای ایران نوسانات قیمت زعفران را نمی‌پسندند و ایران در حال از دست دادن بازار جهانی است.

غلامرضا میری اظهار کرد: قیمت زعفران از ابتدای امسال حدود 20 درصد افزایش داشته است که راهکارهایی برای جلوگیری از نوسان قیمت زعفران به مسئولان پیشنهاد دادیم اما مورد توجه قرار نگرفته است.
میری با اشاره به اینکه زعفران نخستین محصول در کشور است که قیمت واقعی آن به دست کشاورز می رسد، افزود: سود فروش زعفران برای فروشندگان تنها 20 تا 30 هزار تومان است.
هنوز نتوانسته ایم بانک زعفران ایجاد کنیم
وی گفت: حدود چهار سال است که به دنبال تاسیس بانک زعفران هستیم؛ در این بانک، زعفران در فصل برداشت از کشاورز خریده و به عنوان پشتوانه تنظیم بازار نزد بانک نگهداری می شود.
نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: هنگامی که دلالان تصمیم می گیرند بازار کاذب ایجاد کنند، این بانک برای جلوگیری از نوسانات قیمت، از زعفران موجود به بازار ترزیق می کند چراکه این نوسانات شدید قیمت موجب از دست دادن بازار جهانی می شود.
به گفته وی این بانک برای جلوگیری از ضرر کشاورزان هنگامی که عرضه زیاد است نسبت به خرید زعفران اقدام می کند.
حفظ جایگاه زعفران در بازار جهانی نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار
میری گفت: حفظ جایگاه زعفران ایران در بازار جهانی نیازمند اختصاص 200 میلیارد تومان است.
نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه نوسان قیمت زعفران روزانه 400 هزار تومان است و کار در فضایی با این نوسانات دشوار است، اظهار کرد: بانک کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است اما مسئولان در برابر پیشنهاد احداث بانک زعفران به هیچ وجه ترتیب اثر ندادند حتی با مسئولان مجلس، وزارت تجارت، سازمان توسعه تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و بانک ها این پیشنهاد را مطرح کرده ایم.
مصرف 20 درصد زعفران تولید شده در کشور
میری خاطر نشان کرد: 95 درصد از صادرات زعفران کل کشور از مشهد صورت می گیرد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه حداکثر 20 درصد زعفران تولید شده در کشور مصرف می شود، گفت: 12 سال است که زعفران را به طور کلی با بسته بندی صادر می کنیم و وزن هر بسته هم از یک دهم تا 500 گرم تعیین شده است.
به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران پایگاه هایی در خراسان رضوی و جنوبی تاسیس شده است که در این پایگاه ها مروجان کشاورزی و بهداشت حضور دارند و کشاورزان کار جداسازی، خشک کردن و بسته بندی زعفران را انجام می دهند.
میری گفت: هم اکنون 120 هزار خانوار روستایی از این راه امرار معاش می کنند و 500 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.


آدرس ایمیل فرستنده : آدرس ایمیل گیرنده  :

کلمات کلیدی : زعفران - قیمت - کشاورزی
نظرات کاربران
ارسال نظر
نام کاربر
ایمیل کاربر
شرح نظر
Copyright 2014, all right reserved | Developed by aca.ir