بازگشت به بالای صفحه
FACEBOOK TWITTER RSS FEED JOIN US NEWSLETTER
print version increase font decrease font
تاریخ انتشار : جمعه 1 شهريور 1392      15:15
نهاوندیان در اتاق ایران اعلام کرد:

توسعه نشان حلال گامی در جهت ایجاد بازار مشترک اسلامی

بنگاه‌های تولیدی با کسب مجوز حلال برای محصولات خود در مقابل رقبا مقاومت می‌کنند. بدین ترتیب هر چه بتوانیم تحقق این استاندارد را گسترش دهیم، ابزار اقتصادی قدرت‌مندتری در اختیار خواهیم داشت.

اقتصاد ایرانی: در همایش ملی حلال که با حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در محل اتاق، برگزار شد، تفاهم نامه ای بین مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) که میزبان این نشست بود و سازمان ملی استاندارد با هدف گسترش فعالیت های کشور در حوزه نشان حلال به امضا رسید.

«محمد نهاوندیان»، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور، با اشاره به بعد اقتصادی و تجاری نشان حلال توضیح داد: «نشان حلال همان مفهوم کیفیت در بازار است که به وفاداری مصرف کننده نسبت به یک محصول مربوط می شود. بنگاه های تولیدی با کسب مجوز حلال برای محصولات خود در مقابل رقبا مقاومت می کنند. بدین ترتیب هر چه بتوانیم تحقق این استاندارد را گسترش دهیم، ابزار اقتصادی قدرت مندتری در اختیار خواهیم داشت.»

وی با اشاره به هدف کشورهای اسلامی در ایجاد بازار مشترک اسلامی، تشریح کرد: «بازار مشترک اسلامی هدفی است که از طریق استاندارد واحد حلال یک گام به آن نزدیک تر شده ایم، به اعتقاد من مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) بازوی اجرایی و تحقیقاتی خوبی برای این موضوع به شمار می آید.»

نهاوندیان با تأکید بر روی کرد دولت یازدهم نسبت به گسترش همکاری با کشورهای اسلامی ادامه داد: «خوش بختانه از آغاز کار دولت یازدهم جلساتی بین ایکریک و وزارت امور خارجه در رابطه با موضوع نشان حلال برگزار شده که بسیار امیدوارکننده است. از آن جا که باید در گام نخست نشان حلال را در داخل سامان دهی می کردیم، از مدت ها قبل همکاری های خوبی را با سازمان ملی استاندارد شروع کردیم که بسیار تأثیرگذار بوده است تا آن جا که در این جلسه تفاهم نامه ای را با این سازمان به امضا رساندیم.»

در ادامه «مهدی فاخری» دبیرکل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) با اشاره به امضای این موافقت نامه توضیح داد: «موافقت نامه بین سازمان استاندارد و ایکریک از 4 رکن اصلی تشکیل می شود؛ توسعه استانداردها در رابطه با نحوه اجرای کار، تولید ادبیات و فرهنگ در مورد بحث حلال، صدور نشان حلال که زمینه ساز صادرات کالاهای ایرانی و اطمینان بخشی از حلیت واردات و حضور مشترک در مذاکرات بین المللی در رابطه با موضوع حلال 4 رکن اصلی این تفاهم نامه را تشکیل می دهد.»

وی در رابطه با هدف نهایی این تفاهم نامه گفت: «باید به جایی برسیم که هر سازمانی به طور هماهنگ وظایف محوله را به خوبی انجام دهد و بخش خصوصی تکمیل کننده این زنجیره باشد.»

غذای حلال سعادت و خیر انسان را به دنبال دارد

«آیت الله عالمی»، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به آیات قرآنی و احادیث مختلف در رابطه با تغذیه سالم و حلال تصریح کرد: «استفاده از غذای حلال منجربه سعادت و خیرانسان می شود. در حقیقت غذای خبیث و حرام که در مقابل غذای حلال در قرآن مطرح می شود، روح انسان را تحت تأثیر قرار می دهد.»

وی افزود: «آگاهی دادن بر مردم در رابطه با لزوم استفاده از غذا و به طور کلی محصولات حلال یکی از وظایف اصلی است، تا از این طریق مردم از فواید آن بهره گرفته و از مضراتش دور بمانند. هر چند در این رابطه نیازمند حمایت های دولتی هستیم تا به نتیجه دل خواه دست یابیم.»

استفاده از نشان حلال باید نظام مند شود

«عزیزی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اولین قدم در مسیر توسعه نشان حلال در بازارهای داخلی را تدوین قانون دانست و اظهار داشت: «باید استفاده از نشان حلال نظام مند شده تا از این طریق از سودجویی ها جلوگیری کرد. از طرف دیگر برای اشاعه نشان حلال نیازمند تشویق های خاصی هستیم؛ از آن جمله حذف مالیات بر ارزش افزوده از محصولات دارای نشان حلال، معافیت های مالیاتی و معافیت های گمرکی.»

وی ادامه داد: «اگر به آن چه که اسلام گفته است توجه کنیم و فقط شعار ندهیم، مشکلات برطرف خواهد شد.»

براساس اظهارات عزیزی، مجلس آمادگی آن را دارد که قانون مربوط به نشان حلال را در قالب طرح و یا لایحه بررسی و تصویب کند.

توسعه نشان حلال به مشارکت بخش خصوصی نیاز دارد

«برزگری»، رئیس سازمان استاندارد ایران با تأکید بر این نکته که باید روند اجرای فرآیند نشان حلال از طریق بخش خصوصی دنبال شود، عنوان کرد: «سازمان ملی استاندارد این موضوع را جز اولویت های کاری خود قرار داده است ولی باید برای توسعه این کار مشارکت بخش خصوصی را داشته باشیم.»

وی با اشاره به حرکت جزیره ای سازمان های ذی ربط در موضوع نشان حلال و نبود وحدت رویه در این وادی، اذعان کرد: «خوش بختانه به همت دکتر نهاوندیان این مسأله حل شد و تقریباً در این رابطه به وفاق رسیده ایم. امضای این تفاهم نامه گام جدی در این رابطه بود.»

تأسیس مرکز تحقیقات نشان حلال در وزارت بهداشت

«کاظمی»، مدیرکل نظارت و ارزیابی مکمل ها و غذاهای رژیمی سازمان غذا و دارو از تلاش وزارت بهداشت جهت تأسیس مرکز تحقیقات نشان حلال خبر داد و گفت: «این مرکز پس از امضای تفاهم نامه بین ایکریک و وزارت بهداشت، به طور رسمی کار خود را آغاز می کند. البته موضوع حلال در رابطه با مواد دارویی تقریباً بحث جدیدی است ولی از همان ابتدا در ایران مورد توجه قرار گرفت و ضوابط خاصی در این رابطه تدوین شد که در آینده ای نزدیک از سوی بنگاه های دارویی به اجرا خواهد رسید.»

برای بنگاه های دارای استاندارد حلال بسته حمایتی تدوین کنید

«ثقفی نیا»، رئیس انجمن توسعه، ترویج، تولید و تجارت محصولات حلال، بسته حمایتی برای بنگاه هایی که دارای استاندارد حلال هستند را اقدامی ضروری برشمرد و اعلام کرد: «رعایت معیارهای نشان حلال هزینه های تمام شده محصولات را افزایش می دهد؛ در حقیقت رعایت استاندارد هزینه بر است، بنا بر این باید از این بنگاه های تولیدی حمایت های ویژه کرد.»

وی با اشاره به آمارهای موجود، عنوان کرد: «گردش مالی حلال در سال 2009 میلادی برابر با 580 میلیارد دلار است که سهم ایران از این رقم برابر با 320 میلیون دلار برآورد شده است.»

ثقفی نیا، مطالعه و پژوهش درخصوص نشان حلال را از لازمه های ادامه کار برشمرد و ادامه داد: «باید از طریق مطالعه و پژوهش جزئیات مسأله را روشن کنیم چرا که برای اجرای هر طرحی نیازمند برنامه مدون هستیم. باید نگاه جامعی به این زنجیره ارزشی داشته باشیم.»

رئیس انجمن توسعه، ترویج و تجارت محصولات حلال با اعلام این خبر که در حال حاضر کشورهای غیراسلامی از صادرات محصولات حلال نسبت به کشورهای اسلامی سود بیش تری به دست می آورند، تصریح کرد: «ایران به عنوان یک کشور مسلمان که از ظرفیت های خوبی برخوردار است باید به جایگاه اصلی خود در صادرات محصولات حلال دست یابد.»

براساس اظهارات وی باید با برنامه ریزی 20درصدی GDP را از طریق نشان حلال تأمین کنیم.

نشان حلال، محصولات فرهنگی را نیز دربرمی گیرد

«دهشیری» معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با بیان این نکته که نشان حلال کالاهای فرهنگی را نیز دربرمی گیرد، تشریح کرد: «باید علاوه بر این که به تغذیه حلال توجه می شود، غذای فرهنگی حلال را نیز مورد توجه قرار داد؛ اقلامی مانند کتب، لوح فشرده، صنایع دستی و غیره.

به اعتقاد وی باید برندسازی در محصولات فرهنگی با جدیت دنبال شود.

ارائه مقالات علمی با موضوع حلال اهمیت ویژه ای دارد

«فروتن»، عضو هیأت مدیره انجمن توسعه، ترویج، تولید و تجارت محصولات حلال، با تأکید بر این که ایجاد مراکز تحقیقاتی و ارائه مقالات علمی با موضوع حلال از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: «فرهنگ سازی و فعالیت دانشگاه ها در این وادی بسیار مهم است. نشان حلال نسبت با سایر نشان ها اولویت خاصی دارد برای مثال این نشان ارزش بالاتری نسبت به سایر نشان ها دارد. سلامت جسمی و معنوی را در کنار هم می بیند و مرتبط با بزرگ ترین و کامل ترین دین الهی است.»

پیش خوان های مختلف را از سر راه تولید حذف کنیم

«بنامولایی»، معاون اتاق کرج و عضو هیأت مدیره انجمن توسعه، ترویج، تولید و تجارت محصولات حلال با تشریح این مسأله که نشان حلال همه الزامات سایر استانداردهای موجود را شامل می شود، گفت: «باید پیش خوان های مختلف را از سر راه تولید برداریم، امروز بهداشت، استاندارد، ISO تبدیل به مد شده اند و تولیدکنندگان با چشم و هم چشمی به دنبال اخذ این نشان ها هستند. به این ترتیب می توانیم با بومی سازی استاندارد و درج یک استاندارد با نام نشان حلال راه های تولید را بگشاییم.»

وی افزود: «باید از ورود شرکت های نامطمئن برای صدور این نشان جلوگیری کرد. باید از مگابرند حلال در سطح بین المللی بهره برداری کرد، باید از نشان حلال به منظور جلوگیری از در اختیار قرار دادن بازار داخل به رقبای خارجی استفاده کرد، باید کتاب مرجع حلال را تدوین کرد و کنسرسیوم صادرات و واردات متناسب با ظرفیت هر استان را تهیه کرد.»

در پایان اعضای حاضر در جلسه به این جمع بندی رسیدند که باید قوانین جامعی در رابطه با نشان حلال تصویب ، نشان حلال به صورت یک شکل طراحی و در اجرای آن از نظرات و پیشنهادات همه تشکل ها استفاده شود.


آدرس ایمیل فرستنده : آدرس ایمیل گیرنده  :

نظرات کاربران
ارسال نظر
نام کاربر
ایمیل کاربر
شرح نظر
Copyright 2014, all right reserved | Developed by aca.ir